Rajčatová chuťovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová chuťovka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15791 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Celer řapíkatý |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 253,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 766,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Chilli koření mleté, Cibule, Hořčičné semínko, Koriandr čerstvý, Ocet vinný červený, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová chuťovka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Smícháme s nasekaným řapíkatým celerem, paprikou a koriandrem. |
2 | V misce smícháme olej, ocet, hořčičné semínko, sůl, pepř, chilli koření a dle chuti tabasco. |
3 | Směs nalijeme na připravenou zeleninu, důkladně promícháme. Necháme v chladu přikryté asi 25 minut. Podáváme s tortillovými lupínky. |
Poznámka
Servírujeme studené.