Medicejské krůtí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medicejské krůtí řízky
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16065 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Artyčoky |
1 ks | Cibule |
600 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
130 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 120,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 418,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cibule, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medicejské krůtí řízky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nasekáme. Konzervu artyčoků necháme okapat a nakrájíme je na kostičky. |
2 | Polovinu másla rozehřejeme v kastrolu a podusíme na něm cibuli. Přidáme houby a 3 minuty dusíme. Vmícháme rajčata, artyčoky a dusíme ještě 3 minuty. Přidáme protlak, sůl, pepř, vývar a vaříme 5 minut na mírném ohni. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a zbytek másla a opečeme krůtí řízky po obou stranách asi 2 minuty. Osolíme, opepříme a posypeme šalvějovými lístky. Přidáme smetanu, zakryjeme a dusíme 5 minut při nízké teplotě. |
4 | Hotové řízky se zeleninou dáme na mísu a podáváme. |