Jednoduchý recept

Medicejské krůtí řízky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16065

Ingredience

500 g Artyčoky
1 ks Cibule
600 g Krůtí prsa
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
100 ml Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
130 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 111kJ
6% Sacharidy 20 g
39% Tuky 29 g
63% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Medicejské krůtí řízky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nasekáme. Konzervu artyčoků necháme okapat a nakrájíme je na kostičky.

2

Polovinu másla rozehřejeme v kastrolu a podusíme na něm cibuli. Přidáme houby a 3 minuty dusíme. Vmícháme rajčata, artyčoky a dusíme ještě 3 minuty. Přidáme protlak, sůl, pepř, vývar a vaříme 5 minut na mírném ohni.

3

V pánvi rozpálíme olej a zbytek másla a opečeme krůtí řízky po obou stranách asi 2 minuty. Osolíme, opepříme a posypeme šalvějovými lístky. Přidáme smetanu, zakryjeme a dusíme 5 minut při nízké teplotě.

4

Hotové řízky se zeleninou dáme na mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept