Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16091

Ingredience

100 g Anglická slanina
4 ks Bobkový list
8 ks Cibule
350 g Játra krůtí
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
8 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 716kJ
6% Sacharidy 23 g
36% Tuky 27 g
17% Sodík 337 mg
37% Bílkoviny 21 g

Špíz z krůtích jater postup přípravy receptu:

1

Játra zbavíme všech blan a šlach, omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 3–4 cm velké kousky. Slaninu nakrájíme na stejně velké kousky.

2

Na čtyři špejle nebo jehly napíchneme střídavě játra, slaninu, cibulky, šalvějové lístky a na každou jehlu jeden bobkový list.

3

Větší pánev vytřeme česnekem, vlijeme olej a rozpálíme ho. Snížíme teplotu, vložíme špízy a opékáme je 6–7 minut. Během opékání špízy obracíme.

4

Hotové osolíme, opepříme a upravíme na mísu nebo čtyři talíře.

Poznámka

Podáváme se salátem nebo pečenými řezy polenty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept