Krůtí srdíčka v marsale - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí srdíčka v marsale
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kg | Krůtí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 790,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí srdíčka v marsale postup přípravy receptu:
1 | Srdíčka zbavíme šlach a cévek, očistíme a zasypeme moukou, pak je nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem, přidáme srdíčka a opékáme asi 2 minuty, až lehce zhnědnou. Pak přidáme cibuli na kostičky a po dalších dvou minutách protlak. Vše zalijeme marsalou, zakryjeme a vaříme mírným varem 7–8 minut. Osolíme a opepříme. |
3 | Jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky a dvě minuty před ukončením varu ji vmícháme do pokrmu. Přidáme nasekanou petrželku, upravíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Srdíčka je nutno péct jen velmi krátce, aby se nevysušila. Solíme až hotový pokrm.