Recept

Hovězí filé v ústřicové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16094

Ingredience

1 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr krupice
350 g Fazolové klíčky
500 g Hovězí svíčková
7 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka sójová
3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Solamyl
1,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 323kJ
3% Sacharidy 11 g
16% Tuky 12 g
25% Sodík 502 mg
53% Bílkoviny 30 g

Hovězí filé v ústřicové omáčce postup přípravy receptu:

1

Smícháme 2 lžíce oleje, lžičku soli, pepř, sojovou omáčku, rýžové víno a škrob rozmíchaný ve vodě.

2

Maso nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé proužky, které marinujeme v připravené omáčce.

3

Cibulky očistíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme. Chilli papričku očistíme a nasekáme.

4

Pánev wok rozpálíme, vlijeme 3 lžíce oleje, přidáme česnek, cibuli, papričku a vše promícháme. Přidáme nakrájené maso, asi minutu ho opékáme, vyjmeme a necháme v teple.

5

Do pánve dáme zbytek oleje, přidáme klíčky z fazolí mungo a za stálého míchání několik minut restujeme. Pak znovu přidáme maso, sůl, pepř a ústřicovou omáčku. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept