Špenátový salát s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s kozím sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16229 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Mandle plátky |
2 ks | Nektarinka |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 530,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Nektarinka, Ocet vinný červený, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mandle plátky, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Mandle nasucho opražíme na pánvi, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, nektarinky omyjeme, vypeckujeme a rozkrájíme na dílky. |
2 | Ocet smícháme se solí, pepřem a ořechovým olejem. Špenát smícháme se zálivkou a spolu s cibulí, sýrem nakrájeným na kousky i nektarinkami rozdělíme na talíře. Pokrm posypeme praženými mandlemi. |
3 | Podáváme s topinkami z toastového chleba. |
Poznámka
Servírujeme studené.