Letní krém z ovoce a tvarohu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní krém z ovoce a tvarohu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16243 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
80 g | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
400 g | Jahody zahradní |
500 g | Jogurt nízkotučný |
4 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
1 ks | Meloun cukrový |
4 polévková lžíce | Mléko odtučněné |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 514,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Jogurt nízkotučný, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Meloun cukrový, Mléko odtučněné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní krém z ovoce a tvarohu postup přípravy receptu:
1 | Meloun opláchneme, rozpůlíme, lžičkou vykrojíme 28 kuliček, které vložíme do nádoby, uzavřeme a uložíme do chladničky. Zbylou dužninu vykrojíme, dáme do mísy. Jahody oplácheneme, 8 jich odložíme stranou, ostatní očistíme, pokrájíme a přidáme do mísy k melounu. Citronovou šťávu scedíme, smícháme s likérem, cukrem a vanilkovým cukrem. Ovoce pokapeme zálivkou, přikryjeme a uložíme na 15 minut do chladničky. Po vychlazení rozmixujeme. |
2 | Z bílků ušleháme tuhý sníh se špetkou soli, prolisujeme tvaroh, rozmícháme s mlékem do hladka, poté vmícháme tuhý sníh a po částech rozmixovanou směs. Krém rozdělíme do 4 misek, vložíme na 3 hodiny do chladničky. Z jahod, které jsme odložili stranou, čtyři jahody i s okvětím rozpůlíme, zbylé nakrájíme na dílky. Těmito dílky spolu s vychlazenými melounovými kuličkami obložíme krém v miskách, jejichž střed ozdobíme rozpůlenými jahodami a lístky máty. |
Poznámka
Servírujeme studené.