Recept

Letní krém z ovoce a tvarohu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16243

Ingredience

1 ks Citrony
80 g Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
400 g Jahody zahradní
500 g Jogurt nízkotučný
4 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
1 ks Meloun cukrový
4 polévková lžíce Mléko odtučněné
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 341kJ
18% Sacharidy 65 g
3% Tuky 3 g
9% Sodík 181 mg
20% Bílkoviny 11 g

Letní krém z ovoce a tvarohu postup přípravy receptu:

1

Meloun opláchneme, rozpůlíme, lžičkou vykrojíme 28 kuliček, které vložíme do nádoby, uzavřeme a uložíme do chladničky. Zbylou dužninu vykrojíme, dáme do mísy. Jahody oplácheneme, 8 jich odložíme stranou, ostatní očistíme, pokrájíme a přidáme do mísy k melounu. Citronovou šťávu scedíme, smícháme s likérem, cukrem a vanilkovým cukrem. Ovoce pokapeme zálivkou, přikryjeme a uložíme na 15 minut do chladničky. Po vychlazení rozmixujeme.

2

Z bílků ušleháme tuhý sníh se špetkou soli, prolisujeme tvaroh, rozmícháme s mlékem do hladka, poté vmícháme tuhý sníh a po částech rozmixovanou směs. Krém rozdělíme do 4 misek, vložíme na 3 hodiny do chladničky. Z jahod, které jsme odložili stranou, čtyři jahody i s okvětím rozpůlíme, zbylé nakrájíme na dílky. Těmito dílky spolu s vychlazenými melounovými kuličkami obložíme krém v miskách, jejichž střed ozdobíme rozpůlenými jahodami a lístky máty.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept