Parmigiano z lilků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmigiano z lilků
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16666 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Lilek |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,3 l | Protlak rajčatový |
40 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 87,9mg |
Draslík | 194,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Mozzarella, Oregano sušené, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmigiano z lilků postup přípravy receptu:
1 | Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Vejce promícháme s vodou, mouku s oreganem. |
2 | V pánvi zahřejeme dvě lžíce oleje. Plátky lilku nejprve obalíme ve vejcích, potom v mouce. Smažíme v oleji z každé strany asi 3 minuty. Plátky necháme okapat na ubrousku. Takto osmažíme všechen lilek, dle potřeby přidáme do pánve olej. |
3 | Po smažení vytřeme pánev do sucha papírem a urovnáme na ni plátky osmaženého lilku, mohou se částečně překrývat. Posypeme je nastrouhaným parmezánem, pak na ně rozdělíme mozzarellu nakrájenou na kostičky a zalijeme je rajskou omáčkou (nebo ochuceným protlakem). |
4 | Pánev přiklopíme a vše dusíme 5–10 minut, až se sýr začne rozpouštět. Pokrm dáme na talíře nebo podáváme přímo z pánve. Může se servírovat i jako příloha. |