Lotrinský čokoládový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lotrinský čokoládový koláč
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 38 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16745 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
230 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
1 šálek | Káva Espresso |
180 g | Mandle |
130 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 polévková lžíce | Solamyl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 126,6mg |
Draslík | 315,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 124,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Káva Espresso, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lotrinský čokoládový koláč postup přípravy receptu:
1 | Hořkomléčnou čokoládu rozlámeme na kousky. Smetanu zahřejeme, ale nevaříme, čokoládu v ní rozpustíme, přidáme máslo, směs rozmícháme a necháme vychladnout. |
2 | Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, vlijeme čokoládu, šálek velmi silné moka kávy, mleté mandle a škrob. |
3 | Keramickou dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem, vlijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 36-38 minut. |
4 | Hotový koláč necháme chvíli odpočívat ve formě. Po vychladnutí ho nakrájíme a podáváme. |