Kušikacu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kušikacu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16950 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
1 ks | Salát hlávkový |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 224,0mg |
Draslík | 637,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 151,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kušikacu postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a necháme asi 1 hodinu odležet. |
2 | Omytý pórek nakrájíme na válečky asi 2cm dlouhé. |
3 | Na jehly napichujeme střídavě kousky masa a pórku, špízy obalíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a moukou a ve strouhance. Po všech stranách je smažíme na rozehřátém oleji. |
4 | Omytý salát nakrájíme na nudličky, rozložíme do středu talíře, na salát položíme špíz a pokapeme sójovou omáčkou. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.