Bulharský skopový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharský skopový guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16985 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Brambory |
10 g | Česnek |
100 g | Cibule |
200 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Skopová kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 530,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharský skopový guláš postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, osolíme a okořeníme. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. |
2 | Potom přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev a oloupané, na kousky nakrájené brambory. Pokrm dopečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Při podávání posypeme každou porci nasekanou pažitkou. |