Jednoduchý recept

Hovězí plátky ve sladkokyselé pálivé omáčce

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 17088

Ingredience

21 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Cukr krupice
4 ks Džus limetkový
500 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 ks Salát hlávkový
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 307kJ
10% Sacharidy 35 g
9% Tuky 7 g
19% Sodík 389 mg
58% Bílkoviny 33 g

Hovězí plátky ve sladkokyselé pálivé omáčce postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme rybí omáčku, šťávu z limetek, cukr a chilli koření. Přidáme šalotku a nudličky hovězího masa (svíčková, roštěná, zadní). Podle potřeby okořeníme.

2

Roztopíme gril nebo předehřejeme elektrickou troubu na program grilování. Pokud grilujeme v troubě, potáhneme rošt alobalem. Na rošt naskládáme plátky masa, z obou stran je osolíme a opepříme a lehce grilujeme na mírném ohni asi 7 minut z obou stran. Maso musí zůstat šťavnaté, měl by z něho odkapávat tuk. Nesmíme je grilovat příliš rychle, aby se nepřipálilo. Nakonec grilované plátky nakrájíme na nudličky.

3

Talíře, na kterých budeme maso podávat, obložíme listy hlávkového salátu a na ně naklademe grilované hovězí plátky. Posypeme nasekanými listy koriandru a máty peprné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept