Úhoř v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř v pivním těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17276 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,1 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Úhoř říční |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 393,6mg |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 23,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Úhoře stáhneme z kůže a nakrájíme na šikmé plátky. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Smícháním mouky, vejce, piva a 1 lžíce oleje připravíme těstíčko, ve kterém kousky úhoře obalujeme. Smažíme je v dostatečně rozehřátém tuku dozlatova. |
Poznámka
Podáváme se saláty.