Lín ve vinném těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín ve vinném těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17279 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Lín |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 83,3mg |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce lína omyjeme a osušíme. |
2 | Rozmícháme víno s vejci, moukou, 1 lžící oleje a solí. V těstíčku namáčíme připravené porce a vkládáme je do pánve s rozehřátým olejem. Smažíme dozlatova. |
Poznámka
Podáváme se smaženými hranolky nebo s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.