Kapr s lečem a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s lečem a křenem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17304 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Kapr obecný |
4 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
400 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapr obecný, Křen, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s lečem a křenem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a chvíli podusíme. Přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata a nasekaný česnek, osolíme, opepříme a znovu podusíme, až rajčata pustí šťávu. Do leča vložíme omyté, osolené porce kapra a dusíme doměkka. |
2 | Na talířích každou porci posypeme nastrouhaným křenem. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.