Vločkový griliáš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vločkový griliáš
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17394 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Ovesné vločky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 421,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ovesné vločky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vločkový griliáš postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky pražíme na másle na pánvi za stálého míchání asi 3 minuty. Potom přisypeme cukr a pražíme ještě 2-3 minuty. |
2 | Griliáš z pánve ihned přesypeme na talíř nebo do misky. |
3 | Opražené vločky s cukrem používáme při přípravě dezertů a sladkých pokrmů. |