Recept

Suflé z čerstvých jablek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17400

Ingredience

45 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
450 g Jablka
0,5 kávová lžička Tresť mandlová
5 ks Vaječný bílek slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 839kJ
12% Sacharidy 44 g
1% Tuky 0 g
6% Sodík 113 mg
14% Bílkoviny 8 g

Suflé z čerstvých jablek postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na menší kostky. Do hrnce dáme 4 lžíce vody, jablka a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme za občasného promíchání 8-10 minut. Přidáme cukr, tresť, zamícháme a přendáme do mísy, kde necháme směs vychladnout.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh, smícháme s jablečnou směsí a naplníme zapékací misku o objemu 1,5 l.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Suflé musí vyběhnout a zhnědnout. Během pečení neotvíráme troubu! Hotové suflé ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept