Karamelové čtverečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelové čtverečky
Karamelové čtverečky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17407 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
120 g | Mandle |
120 g | Máslo čerstvé |
450 ml | Mléko plnotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
225 g | Sýr krémový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 116,4mg |
Draslík | 147,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 366,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Pudinkový prášek - vanilkový, Sýr krémový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelové čtverečky postup přípravy receptu:
1 | Dvě třetiny mandlových nudliček nasekáme najemno, zbytek nakrájíme nahrubo, ty použijeme na ozdobu. |
2 | V misce zpracujeme mouku, máslo, mandle a 30 g moučkového cukru, až vznikne drobenka. |
3 | Drobenku upěchujeme do pekáče o rozměru 33x23 cm. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 15-20 minut dozlatova. Hotový korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. |
4 | Krémový sýr utřeme se 60 g cukru do pěny. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Třetinu smícháme se sýrovou směsí, kterou namažeme vychladlý korpus. |
5 | Mléko s karamelovým pudinkem vyšleháme v míse a směs rozetřeme na vrstvu sýra. |
6 | Do zbylé šlehačky přimícháme zbytek cukru a rozetřeme ji na pudinkový krém. Dáme do lednice vychladit asi na 4 hodiny. |
7 | Mandle opražíme na suché pánvi dozlatova. Necháme vychladnout. Dezert rozkrájíme na čtverečky, vyjmeme z pekáče a ozdobíme mandlemi. |