Obrácená omeleta s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obrácená omeleta s jablky
Obrácená omeleta s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17448 |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 176,1mg |
Draslík | 177,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obrácená omeleta s jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na 3 mm silné plátky. |
2 | Pánev s kovovou rukojetí dáme na oheň, vložíme máslo, necháme rozpustit, přidáme skořici a 60 g cukru. |
3 | Pánev odstavíme, do skořicového másla rozložíme plátky jablek tak, aby se překrývaly, takto pokryjeme celou pánev. Znovu ji dáme na oheň a povaříme asi 10 minut. |
4 | Mouku rozšleháme s mlékem, kypřícím práškem a žloutky. Ze zbylého cukru a bílků ušleháme pevný sníh, smícháme se žloutkovou směsí, těstem pokryjeme jablka v pánvi. |
5 | Omeletu pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Hotovou omeletu vyklopíme jablky navrch na talíř. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.