Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17566

Ingredience

Poleva
0,5 kávová lžička Citronová kůra
2 kávová lžička Citronová šťáva
175 g Cukr moučkový
4 kávová lžička Voda pitná
Ovocný dort kalypso
1 kávová lžička Citronová kůra
300 g Cukr krupice
120 g Hrozinky
100 g Kandovaná citronová kůra
100 g Kandované ovoce
425 g Mouka polohrubá
230 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sirup Golden
1 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
350 ml Víno červené
90 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 367kJ
26% Sacharidy 94 g
24% Tuky 18 g
2% Sodík 41 mg
12% Bílkoviny 6 g

Ovocný dort kalypso postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku dáme červené víno, hrozinky, kandovanou kůru, sušené švestky a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme 30 minut změknout. Ovocnou směs rozmixujeme v mixéru dohladka.

2

Cukr a 225 g másla utřeme do pěny, přidáme mouku, skořici, vejce a rozmixované ovoce, třeme dokud se všechny suroviny nepromísí, potom přidáme nastrouhanou citronovou kůru.

3

Formu na bábovku o průměru 25 cm vymažeme zbytkem másla, lžicí přendáme těsto do formy. Pečeme 60 minut v předehřáté troubě na 170°C. Vyjmeme a necháme 10 minut chladnout ve formě, potom vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

4

Připravíme si limetkovou nebo citrónovou polevu: cukr utřeme s horkou vodou, limetkovou šťávou a strouhanou kůrou. Potřeme jí dort a posypeme kandovaným ovocem smíchaným se zlatým sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept