Větrníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Větrníky
Větrníky
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17644 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
225 g | Cukr třtinový |
120 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
45 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 27,8mg |
Draslík | 41,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ořechy vlašské, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Větrníky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme cukr, mouku a jedlou sodu, promícháme a přidáme nakrájené máslo a vejce. Důkladně promícháme, vytvoříme těsto, ze kterého uděláme kouli a tu dáme na hodinu do lednice. |
2 | 1/3 těsta rozválíme na plát silný 3 mm, vykrojíme kolečka o průměru 8 cm, dáme je na plech dál od sebe. Nožem prořízneme kolečka skoro až do středu křížem. Levý roh každé čtvrtiny přeložíme do středu a přitiskneme, vytvoříme tak větrník. Posypeme nasekanými ořechy. |
3 | Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 - 12 minut. Necháme vychladnout. Stejně zpracujeme i zbytek těsta. Větrníky skladujeme v uzavřené nádobě. |