Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17733

Ingredience

1 ks Cibule červená
1 ks Citronová tráva
2 kávová lžička Cukr palmový
300 g Filé rybí
15 g Koriandr čerstvý
0,3 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Limetková šťáva
20 ks Máta
250 ml Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
4 ks Paprička ptačí oko
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sůl mořská
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 858 kcal
Kilojoule 3 589kJ
13% Sacharidy 46 g
90% Tuky 68 g
64% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Křupavý rybí salát postup přípravy receptu:

1

V miyéu rozmixujeme nahrubo nasekanou bílou část citronové trávy, papričky ptačí oko zbavené stopek a nasekaný česnek a šalotky. Hotovou pastu přendáme do misky a přilijeme rybí omáčku a limetkovou šťávu. Přisypeme cukr a mletou kurkumu. Pak vše zamícháme, až se cukr zcela rozpustí.

2

Mezitím rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Osušíme rybí filety, a obalíme je v mořské soli. Nasolené je položíme na pečící mřížku nebo na plech a 20 minut pečeme v troubě. Vyjmeme je z trouby a necháme je vychladnout. Potom vložíme maso do mixéru a mixujeme tak dlouho, až budou filety připomínat větší drobky chleba.

3

Pánev Wok naplníme do poloviny arašídovým olejem a rozpálíme ho na vysokou teplotu. Jakmile je olej připraven na smažení, vhodíme do něj hrst rozmixované ryby. Rybí maso se pak nafoukne a zůstane křehké. Smažíme asi 30 sekund a opatrně mícháme. Dále smažíme, až maso získá zlatohnědou barvu. Vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme je na papírové ubrousky okapat.

4

Do misky dáme nakrájená rajčata, na proužky nakrájenou cibuli,lístky koriandru,lístky máty, nasekané burské oříšky, a zalijeme ho asi polovičním množstvím zálivky. Salát naložíme na talíř. Aby byla ryba křupavá, přilijeme zálivku až před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz