Jablkový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový dort
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17862 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
2 ks | Citrony |
200 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
2 ks | Hřebíček |
750 g | Jablka |
220 g | Piškoty dětské kulaté |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 174,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr třtinový, Hřebíček, Jablka, Pudinkový prášek - vanilkový, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Piškoty dětské kulaté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový dort postup přípravy receptu:
1 | Do dortové formy poklademe piškoty. Vedle nasekáme jablka bez slupky a jadřinců, povaříme je asi 10 minut s vodou (400 ml), cukrem, skořicí, drceným hřebíčkem, citronovou kůrou (ze dvou citronů) i šťávou. Po 10 minutách zmírníme oheň a vlijeme do uvařené směsi 200 ml vody s rozmíchanými pudinky a za stálého míchání uvaříme asi 2 minuty. |
2 | Jakmile hmota zhoustne, nalijeme ji na piškoty ve formě, uhladíme a položíme další část piškotů a znovu nalijeme jablečnou hmotu. Dort poklademe omytými sušenými brusinkami nebo rybízem. |
3 | Necháme asi osm hodin tuhnout a rozležet v lednici. Můžeme podávat se zakysanou smetanou či šlehačkou. |