Toasty s krevetami a sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s krevetami a sezamem
Toasty s krevetami a sezamem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17880 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 dl | Chilli omáčka |
4 krajíc | Chléb toastový |
230 g | Krevety tygří - loupané |
1,5 dl | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
25 g | Sezam - semena |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 121,7mg |
Draslík | 131,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 128,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Chléb toastový, Olej rostlinný, Olej sezamový, Sezam - semena, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s krevetami a sezamem postup přípravy receptu:
1 | Krevety uvaříme a rozmixujeme se sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, sezamovým olejem a vejcem. |
2 | Z krajíčků toastového chleba odkrojíme kůrku, potřeme krevetovou pomazánkou a povrch posypeme sezamem, který mírně na pomazánku přitiskneme. Každý krajíček poté rozdělíme na 4 trojúhelníky. |
3 | Olej rozehřejeme ve woku a trojúhelníky v něm osmažíme pomazánkou navrch dozlatova, 5 minut. Hotové odkládáme na papírové utěrky, aby z nich okapal přebytečný tuk. |
4 | Toasty servírujeme teplé se sladkou chilli omáčkou na pokapání anebo k namáčení. |