Pikantní salát s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní salát s krevetami
Pikantní salát s krevetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17977 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na zálivku | |
---|---|
1 špetka | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Pikantní salát s krevetami | |
2 ks | Chilli paprička |
250 g | Fazolové lusky zelené |
130 g | Krevety tygří - loupané |
60 g | Ořechy burské pražené |
1 ks | Papaya |
2 ks | Rajčata |
1 hrst | Špenát listový čerstvý |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 34,1mg |
Draslík | 818,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Limetková šťáva, Omáčka rybí, Chilli paprička, Fazolové lusky zelené, Ořechy burské pražené, Papaya, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní salát s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Salát nakrájíme, rajčata spaříme, oloupeme, dužninu nakrájíme, přidáme k salátu. Papáju oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen, nakrájíme na plátky a čtvrtinu přidáme k zelí. Chilli papričky nakrájíme na tenká kolečka, polovinu přidáme k ostatním spolu s uvařenými fazolkami (600 ml voda). Do směsi přimícháme dvě třetiny rozdrcených solených pražených arašídů. Listy špenátu rozložíme na okraj ploché misy, doprostřed upravíme řádně promíchaný salát a uvařené krevety. |
2 | Příprava zálivky: Rybí omáčku smícháme s limetovou šťávou a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Dle chuti opepříme a zálivkou salát pokapeme. |
3 | Navrch salátu dáme zbývající plátky papáji, kolečka chilli papriček, rozdrcené arašídy a ihned servírujeme. |