Recept

Zapékané telecí řízky s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18124

Ingredience

250 g Chřest sterilovaný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
100 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 367kJ
1% Sacharidy 3 g
23% Tuky 18 g
18% Sodík 362 mg
67% Bílkoviny 38 g

Zapékané telecí řízky s chřestem postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okraje nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.

2

Opečené řízky přendáme do zapékací mísy, poklademe okapaným chřestem, pokryjeme směsí nastrouhaného sýra, žloutků a smetany.

3

Pokrm rychle zapečeme v silně vyhřáté troubě.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept