Kapustový hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustový hrnec
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18159 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Brambory |
2 ks | Bujón hovězí |
2 ks | Cibule |
500 g | Kapusta růžičková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 g | Párky Debrecínské |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 6,2mg |
Draslík | 454,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Bujón hovězí, Cibule, Ořechy vlašské, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Párky Debrecínské, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustový hrnec postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, párky nakrájíme na plátky a obojí osmahneme na másle. Přidáme mletou papriku, promícháme, přilijeme vodu s kostkami bujónu a necháme vzkypět. Nakonec vmícháme rajčatový protlak. |
2 | Očištěnou růžičkovou kapustu omyjeme, rozkrojíme na poloviny a spolu s oloupanými, na kostky nakrájenými bramborami přidáme do základu. Vše vaříme 10-15 minut. Nakonec pokrm dochutíme solí. |
3 | Každou porci před podáváním posypeme nasekanými vlašskými ořechy. |