Perníková pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníková pěna
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18169 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
25 g | Cukr krupice |
5 g | Koření perníkové |
10 ml | Likér třešňový |
60 g | Perník |
50 g | Poleva čokoládová |
1 ks | Pomeranče |
20 ml | Rum |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
1 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 315,2mg |
Draslík | 151,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 399,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Poleva čokoládová, Pomeranče, Rum, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér třešňový, Perník, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perníková pěna postup přípravy receptu:
1 | Žloutky a vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do pěny. |
2 | Čokoládovou polevu rozpustíme a tekutou potom přidáme do vaječné hmoty. Dále vmícháme nastrouhaný perník, perníkové koření, griotku a rum. |
3 | Želatinu namočíme do studené vody, při nízké teplotě ji necháme rozpustit a nalijeme do perníkové hmoty. Před ztuhnutím hmoty ještě přimícháme ušlehanou smetanu. Necháme asi 4 hodiny v chladničce. |
4 | Potom ze směsi vykrajujeme pomocí lžíce noky. Upravíme je do mističek a ozdobíme plátky pomeranče. |