Medová pěna s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová pěna s ovocem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18239 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
250 ml | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
8 polévková lžíce | Ostružiny |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 428kJ
15% Sacharidy 55 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 84 mg
16% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 185,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ořechy vlašské, Ostružiny, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Medová pěna s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Med utřeme se žloutky a v horké vodní lázni mícháme do zhoustnutí - nevaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Potom do směsi vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Pěnu naplníme do pohárů a prokládáme ji omytým a okapaným ovocem. |
4 | Dezert podáváme vychlazený, posypaný nasekanými ořechy. |
Poznámka
Můžeme použít i rybíz nebo angrešt.