Lívanečky s medem a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívanečky s medem a ořechy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18379 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Med včelí |
500 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
100 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 213,2mg |
Draslík | 235,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Med včelí, Olej stolní, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívanečky s medem a ořechy postup přípravy receptu:
1 | V hrnku rozetřeme droždí s cukrem, přidáme trochu vlažného mléka, mouku a necháme na teplém místě vzejít kvásek. |
2 | Do hrnce vsypeme osolenou mouku, přidáme žloutky, kvásek, za stálého míchání přiléváme zvolna mléko, poté necháme vykynout. |
3 | Z těsta pečeme lívance (po obou stranách) na vymaštěném lívanečníku, po upečení je na jedné straně potřeme horkým máslem. Ještě teplé pomažeme nahřátým medem a posypeme nastrouhanými ořechy, smíchanými se skořicí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.