Broskvový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový nákyp
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18508 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
500 g | Broskve |
180 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka polohrubá |
80 g | Solamyl |
3 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 544,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 7,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Broskve spaříme vařící vodou, oloupeme, vypeckujeme a rozčtvrtíme. |
2 | Formu vymažeme máslem, urovnáme do ní broskve a posypeme je 30 g cukru a vanilkovým cukrem. |
3 | Z bílků a trochy studené vody ušleháme pevný sníh, přidáme do něj 150 g cukru a vanilkový cukr, nakonec vmícháme rozkvedlané žloutky. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva a spolu s nasekanými mandlemi vmícháme do těsta. |
4 | Těstem pokryjeme broskve ve formě a na spodní mřížce v troubě pečeme nákyp při 180 stupních Celsia asi 45 minut. |
5 | Vyjmeme z trouby, pocukrujeme a ihned podáváme. |
6 | Vhodnou přílohou je vanilková omáčka nebo vinné šodó. |