Jednoduchý recept

Pomazánka z bažanta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 18513

Ingredience

1 ks Bažant obecný
4 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
50 g Cibule
100 g Játra drůbeží
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Paštikové koření
50 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,357 kcal
Kilojoule 5 678kJ
1% Sacharidy 4 g
112% Tuky 84 g
24% Sodík 472 mg
245% Bílkoviny 138 g

Pomazánka z bažanta postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého bažanta nakrájíme na čtvrtky.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla spolu s nakrájenou slaninou. Přidáme bažanta, očištěná játra, osolíme a podlijeme vodou (nebo vývarem). Pod pokličkou dusíme vše doměkka.

3

Měkké maso vyjmeme, vykostíme a spolu s játry umeleme. Vmícháme vydušenou šťávu, okořeníme, osolíme a zjemníme smtanou. Nakonec přidáme zbylé máslo a pomazánku dobře vyšleháme.

4

Podáváme na krajících chleba nebo veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept