Jednoduchý recept

Omáčka z pražených vlašských ořechů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18528

Ingredience

100 g Cukr krupice
125 ml Mléko polotučné
60 g Ořechy vlašské
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 403kJ
8% Sacharidy 31 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 11 mg
14% Bílkoviny 8 g

Omáčka z pražených vlašských ořechů postup přípravy receptu:

1

Mléko se smetanou a cukrem necháme jen vzkypět a odstavíme z plotny. Potom vmícháváme žloutky tak dlouho, až omáčka zhoustne. Při bublání se mají tvořit malé kroužky.

2

Omáčku prolisujeme a přidáme do ní najemno nasekané, nasucho opražené ořechy. Necháme zvolna vychladnout a potom na ledu ještě jednou dobře prošleháme metlou.

3

Omáčku podáváme vychlazenou a napěněnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept