Zvěřinová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinová polévka
Zvěřinová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18597 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
200 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
175 g | Srnčí maso |
750 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 85,4mg |
Draslík | 427,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Cibule, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinová polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme. |
2 | Maso pokrájíme na drobné kousky a na oleji dozlatova osmažíme. Připravený vývar ohřejeme a nastrouháme do něj uvařené brambory, necháme projít varem a rozmixujeme. |
3 | Na kostičky pokrájenou slaninu necháme osmahnout a přidáme najemno nasekanou cibuli a česnek. Zalijeme rozmixovanou polévkou. (Dle chuti můžeme přidat kapku koňaku.) Nakonec přidáme osmažené kousky masa, osolíme, opepříme. |
4 | Polévku podáváme zdobenou lžící ušlehané smetany. |