Bruschetta s pyré z oliv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruschetta s pyré z oliv
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18707 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Ciabatta |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
20 g | Kapary |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Olivy černé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 59,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ciabatta, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bruschetta s pyré z oliv postup přípravy receptu:
1 | Ciabattu opečeme z obou stran dozlatova a necháme zchladnout. |
2 | Do mixéru vložíme česnek, olivy, petržel a kapary, přilijeme olej a citrónovou šťávu a rozmixujeme do hladka. |
3 | Opečenou ciabattu potřeme vzniklým pyré a podáváme. |