Jednoduchý recept

Thajská krevetová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18723

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 ks Chilli paprička sušená
1 ks Citronová tráva
3 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Garnát obecný
8 ks Houby Shitake sušené
2 ks Kafirové listy
450 g Krevety tygří - loupané
4 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Omáčka rybí
450 ml Vývar drůbeží
5 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 827kJ
33% Sacharidy 117 g
9% Tuky 7 g
44% Sodík 890 mg
76% Bílkoviny 43 g

Thajská krevetová polévka postup přípravy receptu:

1

Opečeme česnek v hrnci na rozehřátém oleji. Když začne hnědnout, naběračkou s otvory ho vyjmeme a odložíme. Poté do oleje přidáme šalotku, opečeme ji dozlatova, opět z oleje vyjmeme a odložíme. Nyní v oleji opečeme chilli papričky a když začnou tmavnout, vyjmeme je a zbavíme přebytečného oleje pomocí papírových utěrek. Olej odstavíme a necháme vychladnout.

2

Do mixéru nebo hmoždíře vložíme sušené garnáty (můžeme vynechat), opečené sušené chilli papričky, šalotku, česnek a mixujeme nebo paličkou rozmělňujeme, dokud nevznikne hladká pasta, kterou přidáme do hrnce s olejem a necháme znovu zahřát. Vmícháme cukr, thajskou rybí omáčku a odstavíme. Tak máme připravenou tom-jam omáčku.

3

Do kuřecího vývaru dáme 2 lžíce tom-jam omáčky, ve velkém hrnci zahříváme, přidáme citronelu, citronovou šťávu, listy limetky, thajskou rybí omáčku, cukr, chilli papričky a 2 minuty zvolna povaříme. Do polévky přidáme houby a krevety a další 2-3 minuty vaříme.

4

Polévku rozdělíme do nahřátých misek, posypeme proužky jarní cibulky a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept