Recept

Špenátová terina s červenou paprikou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 18747

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Sýr Cottage
20 g Sýr Parmezán
3 ks Vejce slepičí
375 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 563kJ
2% Sacharidy 6 g
10% Tuky 7 g
15% Sodík 309 mg
22% Bílkoviny 12 g

Špenátová terina s červenou paprikou postup přípravy receptu:

1

Dejte celé papriky na rozpálený gril a 20 minut grilujte na nejvyšší výkon, poté ztlumte a grilujte, dokud se nezačnout tvořit černé puchýře. Přendejte do misky, zakryjte fólií a nechte zchladnout 10 minut.

2

Potom papriky oloupejte, rokrojte, vyndejte semeník a nakrájejte na tenké proužky.

3

Posypte chilli a promíchejte.

4

Špenát poduste na pánvi s trochou oleje 10 minut, přendejte do cedníku a nechte okapat, poté špenát vložte do misky, přidejte vejce, parmezán, muškátový oříšek, sýr a promíchejte.

5

Do chlebíčkové formy nalijte polovinu špenátové směsi, na ní papriky a opět špenátovou směs. Pěčte ve vyhřáté troubě na 160 °C 35 minut.

6

Je možné podávat teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept