Recept

Curyšský cechovní špíz

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19008

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 kg Játra hovězí
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
2,5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
2% Sacharidy 8 g
47% Tuky 35 g
29% Sodík 587 mg
68% Bílkoviny 38 g

Curyšský cechovní špíz postup přípravy receptu:

1

Telecí nebo hovězí játra nakrájíme na malé kousky, opepříme, poklademe lístky šalvěje a každý kousek jater obalíme slaninou nakrájenou na plátky.

2

Napichujeme na špízovací jehly, opečeme ze všech stran na másle – a necháme dojít v troubě nebo na plotýnce. Přitom průběžně poléváme šťávou.

3

Až nakonec osolíme a podáváme teplé.

Poznámka

Příloha – rösti a dušené fazolové lusky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept