Jednoduchý recept

Rybí polévka s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 19165
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

10 g Bazalka
450 g Brambory
2 stroužek Česnek
6 ks Cibule
230 g Filé rybí
1 špetka Koření na ryby
100 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
230 g Treska aljašská
225 ml Víno bílé
600 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 005kJ
10% Sacharidy 36 g
24% Tuky 18 g
31% Sodík 625 mg
88% Bílkoviny 49 g

Rybí polévka s bramborami postup přípravy receptu:

1

Připravíme rybí vývar: brambory důkladně očistíme kartáčkem, protože je budeme vařit i se slupkou, rajčata spaříme, stáhneme z nich slupku a nakrájíme. Vyloupeme krevety, přelijeme je vařící vodou.

2

Na rozpáleném oleji restujeme rozpůlené brambory, nadrobno pokrájené mladé cibulky a prolisovaný česnek. Po třech minutách přidáme na kostičky rozkrájenou červenou papriku, koření na ryby a 225 ml suchého bílého vína.

3

Aby se zelenina nepřichytila, podléváme rybím vývarem. Přidáme rybí file nakrájené na kostičky, kousky rajčat, zalijeme zbytkem rybího vývaru, stáhneme z ohně, na mírném ohni pod pokličkou vaříme dalších 20 minut. Nyní přidáme vyloupané krevety a vše vaříme, dokud rybí maso nezměkne.

4

Poté pomalu vmícháme 33% smetanu, nadrobno nakrájenou čerstvou bazalku a necháme jen krátce projít varem, osolíme, opepříme.

5

Podáváme v předem nahřárých talířích s bílým pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokud použijeme místo smetany jogurt, získáme lehčí verzi pokrmu. V tom případě polévku s jogurtem už nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept