Rybí polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s bramborami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19165 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibule |
230 g | Filé rybí |
1 špetka | Koření na ryby |
100 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
230 g | Treska aljašská |
225 ml | Víno bílé |
600 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Koření na ryby, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme rybí vývar: brambory důkladně očistíme kartáčkem, protože je budeme vařit i se slupkou, rajčata spaříme, stáhneme z nich slupku a nakrájíme. Vyloupeme krevety, přelijeme je vařící vodou. |
2 | Na rozpáleném oleji restujeme rozpůlené brambory, nadrobno pokrájené mladé cibulky a prolisovaný česnek. Po třech minutách přidáme na kostičky rozkrájenou červenou papriku, koření na ryby a 225 ml suchého bílého vína. |
3 | Aby se zelenina nepřichytila, podléváme rybím vývarem. Přidáme rybí file nakrájené na kostičky, kousky rajčat, zalijeme zbytkem rybího vývaru, stáhneme z ohně, na mírném ohni pod pokličkou vaříme dalších 20 minut. Nyní přidáme vyloupané krevety a vše vaříme, dokud rybí maso nezměkne. |
4 | Poté pomalu vmícháme 33% smetanu, nadrobno nakrájenou čerstvou bazalku a necháme jen krátce projít varem, osolíme, opepříme. |
5 | Podáváme v předem nahřárých talířích s bílým pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pokud použijeme místo smetany jogurt, získáme lehčí verzi pokrmu. V tom případě polévku s jogurtem už nevaříme.