Jednoduchý recept

Vlámské palačinky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 19232

Ingredience

10 krajíc Chléb toastový
5 polévková lžíce Cukr moučkový
1 l Mléko polotučné
125 g Máslo čerstvé
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 751kJ
5% Sacharidy 20 g
40% Tuky 30 g
7% Sodík 146 mg
32% Bílkoviny 18 g

Vlámské palačinky postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu nalijeme mléko, přivedeme k varu a odstavíme z plotny.

2

Plátky toastového chleba (nebo veky) vhodíme do mléka, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli máčet. Potom plátky vidličkou rozmělníme na kaši.

3

Do částečně vychladlé kaše přidáváme postupně vejce a za stálého míchání vypracujeme těsto podobné klasickému palačinkovému těstu.

4

Z těsta pečeme na pánvi na másle palačinky a rovnáme je na mísu pod pokličku, aby zůstaly teplé.

5

Palačinky ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept