Karamelový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelový krém
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1931 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
340 g | Cukr krupice |
1 l | Mléko polotučné |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vanilkový lusk |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 385,4mg |
Draslík | 89,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelový krém postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme hnědý karamel tak, že v kastrůlku smícháme 200g cukru a 100ml vody a cukr necháme mírně zkaramelizovat. Nalijeme do formy s vysokými okraji. |
2 | Troubu předehřejeme na 180C. |
3 | Vanilkové lusky podélně rozpůlíme, vyškrábneme semínka a zahřejeme s mlékem. Mléko nám nesmí začít vařit. |
4 | V míse utřeme zbylý cukr s vejci a dalšími žloutky. Na tuto směs nalijeme teplé mléko a vše pak zcedíme přes jemné síto. Nalijeme do formy a pečeme 30minut. |
Poznámka
Krém podáváme se sušenkami. Pro děti od 5ti let.