Pampeliškový salát s vejci a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pampeliškový salát s vejci a žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19424 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
12 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Ořechy vlašské |
300 g | Pampeliškové listy |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 427,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Pampeliškové listy, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pampeliškový salát s vejci a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Omyté a osušené pampeliškové listy natrháme na kousky. |
2 | Citronovou šťávu rozšleháme v salátové míse s olejem, solí a pepřem. Do zálivky vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. |
3 | Ořechy nahrubo nasekáme, smícháme s prolisovaným česnekem a mírně nasucho opražíme na teflonové pánvi. |
4 | Do zálivky k žampionům přidáme pampeliškové listy, opražené ořechy s česnekem a vše promícháme. |
5 | Salát upravíme na talíře a každou porci ozdobíme dvěma polovinami vajec. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.