Špagety po uhlířsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety po uhlířsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1945 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 300,9mg |
Draslík | 437,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety po uhlířsku postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme špagety. |
2 | Slaninu nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle, přidáme překrojený česnek /který vyndáme když začne žloutnout/. |
3 | Rozšleháme vejce se smetanou, vmícháme strouhaný parmazán, sůl a pepř. |
4 | Horké těstoviny smícháme s vaječnou směsí, která díky horkým špagetám zhoustne. |
5 | Přidáme slaninu, promícháme a posypeme parmazánem. Dle chuti posypeme čerstvým pepřem. |