Polévka z Dickensových časů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z Dickensových časů
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | olc |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 19497 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
10 g | Cibule |
60 g | Hrášek |
60 g | Ječmen - obilky |
900 g | Kuřecí maso vařené |
10 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
9 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tuřín |
600 ml | Voda pitná |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 93,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Ječmen - obilky, Sůl, Tuřín, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z Dickensových časů postup přípravy receptu:
1 | Namočený hrách scedíme, propláchneme a společně s nakrájeným kuřecím masem dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem, vodou a pomalu přivedeme k varu. Naběračkou s otvory sbíráme během vaření z povrchu polévky pěnu. Když se přestane tvořit pěna, přidáme propláchnutý ječmen, sůl a polévku vaříme na mírném ohni 35 minut. Přidáme ostatní suroviny a vaříme ještě 2 hodiny. Znovu sesbíráme pěnu a polévku necháme 24 hodin rozležet. Před podáváním ji ohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Když polévku doplníme křupavým bílým pečivem, můžeme ji použít jako hlavní chod oběda.