Salát Monte Christo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Monte Christo
Salát Monte Christo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19556 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Brambory |
0,5 kávová lžička | Estragon |
1 kávová lžička | Hořčice |
200 g | Humr |
150 g | Majonéza |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
0,5 ks | Salát ledový |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
750 ml | Voda pitná |
5 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 337,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Estragon, Humr, Majonéza, Paprika mletá sladká, Rajčata, Salát ledový, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Monte Christo postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme zálivku. V misce promícháme majonézu, hořčici, nasekané lístky estragonu, mletou papriku a mletý pepř. Dáme do chladu. |
2 | Brambory dáme vařit ve slupce. Vejce uvaříme natvrdo. |
3 | V salátové míse promícháme humří maso (možno nahradit krabím masem z konzervy), vařené brambory nakrájené na menší kostky, žampiony pokrájené na plátky, nahrubo strouhaný sýr a vejce nasekaná na kousky. Mícháme opatrně tak, aby ingredience a zvláště maso zůstalo co nejvíce v celku. Přidáme zálivku a znovu opatrně promícháme. |
4 | Na větší talíř upravíme listy salátu, na ně navršíme míchaný salát a ozdobíme osminkami rajčete. Před podáváním vychladíme v chladničce nejméně 30 minut. |
Poznámka
Salát můžeme místo rajčete ozdobit i kuličkami modrého vína.