Recept

Rejnok s černým máslem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19567

Ingredience

Court-bouillon
2 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Ocet vinný
10 g Pepř černý celý
2 hrst Petržel - nať
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
2 hrst Tymián čerstvý
850 ml Voda pitná
850 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
Příloha
1 kg Brambory rané
250 g Fazolové lusky zelené
1 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná
Rejnok s černým máslem
1 polévková lžíce Kapary
180 g Máslo čerstvé
50 ml Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Petržel - nať
900 g Rejnok křídlo

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,094 kcal
Kilojoule 4 578kJ
27% Sacharidy 98 g
285% Tuky 213 g
35% Sodík 691 mg
102% Bílkoviny 57 g

Rejnok s černým máslem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si court-bouillon (vývar z koření, zeleniny a vína). Do velkého hrnce dáme všechny potřebné suroviny a pod pokličkou vaříme 30 minut. Tekutinu přecedíme do jiného hrnce a suroviny vyhodíme. Vývar prudce vaříme 15–20 minut, aby se jeho objem snížil na 600 ml.

2

Mezitím dáme do osolené vody vařit zvlášť rané brambory a zelené fazolky, jakmile změknou, scedíme a udržujeme teplé.

3

Na pánev dáme rejnočí ploutve, přelijeme vývarem, přivedeme k varu a zvolna 15–20 minut vaříme. Rybu vyjmeme a udržujeme ji v teple.

4

V jiné pánvi rozehřejeme máslo a zahříváme, dokud nezhnědne a nezačne silně oříškově vonět. Potom vmícháme ocet, dvě lžíce sekané petrželky, kapary a ještě zhruba minutu mírně povaříme.

5

Rybu rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme máslem, přidáme brambory a fazolky a ozdobené petrželkou servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept