Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19883

Ingredience

300 g Cukr krupice
750 g Kdoule
500 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
15 g Pistácie
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
1 ks Skořice celá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vejce slepičí
1 balení Želatina v prášku

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 574kJ
35% Sacharidy 126 g
37% Tuky 28 g
3% Sodík 62 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kdoulový koláč postup přípravy receptu:

1

Smícháme 100 g cukru, vejce, máslo a mouku. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet.

2

Poté těsto vyválíme na kolo, vyložíme jím pečící formu, přečnívající okraje seřízneme. Dno propícháme vidličkou a dáme péct na 175°C.

3

Kdoule oloupeme, odpeckujeme a pokrájíme na menší kousky. Takto připravené ovoce podusíme se skořicí a cukrem.

4

Upečené těsto zalijeme uvařeným pudinkem, na který dáme podušené ovoce. Na závěr vše zalijeme želatinou připravenou podle návodu a dáme vychladit.

5

Servírujeme ozdobené šlehačkou a posypané sekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept