Roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2003 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Marmeláda jahodová |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 65,6mg |
Vláknina | 630,0mg |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda postup přípravy receptu:
1 | Bílky ušleháme s cukrem a do tuhého sněhu přišleháme po jednom žloutky. Poté přimícháme hladkou mouku. |
2 | Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. |
3 | Plát necháme vychladnout, namažeme marmeládou a srolujeme. |
Cukr jsem zašlehala až do tuhého sněhu, je to rychlejší. Roládu jsem pekla při 200°C asi 8 minut.