Husí játra s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra s pomeranči
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20273 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Husí sádlo |
400 g | Játra husí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 525,0mg |
Draslík | 421,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husí sádlo, Játra husí, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí játra s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Husí játra omyjeme, očistíme a osušíme. Lehce je poprášíme pepřem a obalíme v hladké mouce. |
2 | Játra opékáme na rozehřátém sádle asi 3 minuty po každé straně, vyjmeme je, osolíme a v nádobě pod pokličkou necháme na teplém místě. |
3 | Výpek zředíme vývarem, přecedíme do hrnce a přilijeme pomerančovou šťávu - nevaříme. Do šťávy vložíme oloupaný, nadrobno nakrájený pomeranč a trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry. Omáčku ještě jednou ohřejeme. |
4 | Játra upravíme na nahřátou mísu a obložíme dílky pomeranče.Přelijeme trochou šťávy a podáváme. |
5 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |